Printer Friendly Version VAŽNO OBAVEŠTENJE @ 16 March 2020 12:13 PM

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije za sprečavanje širenja i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje državljanima Republike Srbije koji borave u inostranstvu da sva putovanja u Republiku Srbiju koja nisu neophodna odlože do daljeg, naročito ukoliko planiraju dolazak iz zemalja, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19. 

Najnovijom odlukom Vlade Republike Srbije utvrđeno je da državljani Republike Srbije koji dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, odnosno žarišta epidemije, i to iz: Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran, Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke upućuju se u izolaciju u trajanju od 28 dana. 

Državljanima Republike Srbije koji dolaze iz drugih država odrediće se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor u trajanju od 14 dana (izolacija u kućnim uslovima).  

Pri ulasku u zemlju građanima će biti uručeno obavezujuće rešenje. 

Primena navedenih mera će se strogo konstrolisati i svako neprdržavanje istih biće najstrožije sankcionisano propisanom kaznom.