Printer Friendly Version Otvaranje Info tačke za strance pri Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje, Ljubljana, 06.11.2019. @ 8 November 2019 11:25 AM

U Ljubljani je 06.11.2019. otvorena Info tačka za strance pri Zavodu Republike Slovenije za zapošljavanje, koja će imati za cilj pomoć stranim radnicima u Sloveniji, kao i slovenačkim poslodavcima u pronalaženju potrebnih kadrova. Otvaranju je prisustvovala ambasadorka Republike Srbije u Republici Sloveniji Zorana Vlatković. Obraćajući se prisutnima naglasila je da su Srbija i Slovenija 2018. zaključili Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Slovenije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji, koji predstavlja pravni mehanizam za formiranje institucionalnog okvira za zaštitu prava radnika i paralelno sa tim uspostavlja jasne procedure koje će kompanijama i preduzetnicima olakšati postupak zapošljavanja. Otvaranje Info tačke za strance od velikog je značaja za primenu Sporazuma, jer na ovaj način svi zainteresovani mogu dobiti potrebne inofrmacije koje se odnose na uslove borakva i rada stranih državljana u Sloveniji.

Otvaranju su sa slovenačke strane prisustvovali ministarka za rad, porodicu, socijalne poslove i jednake mogućnosti Ksenija Klampfer i generalna direktorka Zavoda Republike Slovenije za zapošljavanje Mauricija Batič.