Printer Friendly Version Realizacija projekta „Mlade ambasadorke“ u organizaciji Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije @ 13 May 2019 01:07 PM

Na Dan Evrope, 9. maja 2019. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije, održan je prvi događaj u okviru projekta „Mlade ambasadorke“, sa kojim se učenicama srednjih škola u Sloveniji želi približiti uloga i aktivnosti žena na području spoljnih poslova i diplomatije i podstaći ih ka razmišljanju o ostvarivanju profesionalne karijere na području međunarodnih odnosa.
U projektu učestvuje deset učenica srednjih škola iz različitih gradova Slovenije, koje su se ovom prilikom upoznale sa svojim mentorkama, slovenačkim i stranim ambasadorkama akreditovanim u Ljubljani.
Na početku realizacije projekta, njegove učesnice pozdravio je ministar inostranih poslova Slovenije Miro Cerar, a prva zajednička aktivnost bila je prisustvo svečanoj sednici Odbora za evropske poslove Državnog zbora Slovenije, nakon čega su se susrele i sa predsednikom Državnog zbora Dejanom Židanom.
Prvi događaj u okviru projekta završen je obilaskom Кuće Evropske unije, na poziv šefa Predstavništva Evropske komisije Zorana Stančiča, gde ih je pozdravila evropska komesarka za mobilnost i saobraćaj Violeta Bulc.
Sledeći događaj u okviru projekta „Mlade ambasadorke“ planiran je u junu o. g.

Ambasadorka Republike Srbije u Republici Sloveniji Zorana Vlatković biće tokom realizacije projekta mentorka učenici Lani Gajić.