Printer Friendly Version Predsednica Narodne skupštine R. Srbije Maja Gojković učestvovala na plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (Ljubljana, 13. i 14. april 2018. godine) @ 15 April 2018 02:03 PM

Predsednica Narodne skupštine R. Srbije Maja Gojković učestvovala je na petom plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PS PSuJIE), koje je održano 13. i 14. aprila 2018. godine u Ljubljani.

M. Gojković govorila je na plenarnoj debati „Perspektiva PS PSuJIE u svetlu novih geopolitičkih odnosa u Evropi“, kojom je predsedavao Milan Brglez, predsednik Državnog zbora Slovenije, koja od jula 2017. godine predsedava PSuJIE.

Učesnici su razgovarali o evropskim integracijama regiona, očuvanju regionalne bezbednosti i stabilnosti, kao i daljoj saradnji u okviru parlamentarne dimenzije PSuJIE.

U delegaciji Narodne skupštine R. Srbije bio je i poslanik Darko Laketić, a zasedanju su prisustvovali i predstavnici Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje i Parlamentarne skupštine Mediterana, narodni poslanici Igor Bečić i Momo Čolaković.