Printer Friendly Version Predsednik Grupe prijateljstva sa Slovenijom u Narodnoj skupštini R. Srbije Milija Miletić u poseti Državnom zboru R. Slovenije @ 28 August 2017 08:51 AM

Predsednik Grupe prijateljstva sa Slovenijom u Narodnoj skupštini R. Srbije Milija Miletić posetio je, 25.avgusta 2017. godine, Državni zbor Republike Slovenije i sastao se sa predsednikom Grupe prijateljstva sa Srbijom u Državnom zboru Marijanom Dolinšekom.

Predsednici dve grupe prijateljstva konstatovali su visok nivo ukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Slovenije, kao i veoma dobru parlamentarnu saradnju. Sagovornici su izrazili ineteres za još bližom i intenzivnijom saradnjom između dva parlamenta, kao i između dve grupe prijateljstva. 

Narodni poslanik M. Miletić izrazio je zahvalnost za dosadašnju podršku Slovenije evropskim integracijama R. Srbije, pri čemu je sa slovenačke strane ukazano da će Slovenija nastaviti da se zalaže i da pomaže otvaranje novih pregovaračkih poglavlja sa Srbijom, uz otvorenost za prenos slovenačkih iskustava i prakse iz perioda pristupanja EU.