Printer Friendly Version Studijska poseta Tanje Miščević, šefa Pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU i članova Pregovaračkog tima Sloveniji @ 24 April 2017 03:10 PM

Šef Pregovaračkog tima Srbije za pristupanje EU Tanja Miščević i članovi Pregovaračkog tima boravili su u studijskoj poseti Sloveniji od 18. do 21. aprila 2017. godine.

Tom prilikom, delegacija je posetila Javnu agenciju Slovenije za istraživačku delatnost i Agenciju za makroekonomske analize i razvoj, a realizovan je i niz pojedinačnih sastanaka članova Pregovaračkog tima sa slovenačkim kolegama, na usko ekspertskom nivou.

Takođe, T. Miščević i članovi Pregovaračkog tima imali su razgovore i u Kabinetu predsednika R. Slovenije Boruta Pahora i Ministarstvu inostranih poslova Slovenije, kojom prilikom su razmenjena mišljenja o evropskim integracijama R. Srbije i procesu proširenja uopšte, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu.

T. Miščević je tokom boravka u Ljubljani uzela učešće i na konferenciji Jadranskog saveta posvećenoj evropskim perspektivama.