Printer Friendly Version 7. zasedanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Srbije i Slovenije @ 27 January 2017 11:20 AM

U Ljubljani je 25. i 26. januara 2017. godine održano 7. zasedanje Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između R. Srbije i R. Slovenije.

Na čelu delegacije R. Srbije bio je Stevan Nikčević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dok je delegaciju R. Slovenije predvodio dr Robert Kokalj, šef Sektora za ekonomsku i javnu diplomatiju u Ministarstvu inostranih poslova R. Slovenije - šefovi obe delegacije su i kopredsedavajući Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Srbije i Slovenije.

Na plenarnom delu zasedanja delegacije su razmenile podatke o trenutnim ekonomskim pokazateljima i bilateralnoj privrednoj saradnji, uz opredeljivanje područja u kojim postoji obostrani interes za unapređenje saradnje. Nakon plenarnog zasedanja usledio je rad u četiri radne grupe, a na kraju drugog dana zasedanja Mešovitog komiteta kopredsedavajući - S. Nikčević i R. Kokalj, su potpisali Protokol sa 7. zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju između Srbije i Slovenije, koji predstavlja zapisnik sa zasedanja i osnovu za dalji rad komiteta.