Printer Friendly Version Ministarski sastanak EU-Zapadni Balkan u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova, Brdo kod Kranja, 15. i 16. decembar 2016. godine @ 17 December 2016 02:46 PM

Na Brdu kod Kranja, 15. i 16. decembra 2016. godine, održan je Ministarski sastanak EU-Zapadni Balkan u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Na ministarskom sastanku u oblasti unutrašnjih poslova, kao i na 16. sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugositočnoj Evropi, koji je održan na marginama Ministarskog sastanka EU-Zapadni Balkan, Republiku Srbiju predstavljao je Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Na ministarskom sastanku u oblasti pravosuđa Republiku Srbiju predstavljao je Čedomir Backović, pomoćnik ministra pravde.

Glavne teme sastanka u oblasti unutrašnjih poslova bile su migracije i borba protiv terorizma, dok su učesnici ministarskog sastanka u oblasti pravosuđa razmenili informacije i mišljenja u vezi sa povećanjem efikasnosti pravosuđa i unapređenjem međunarodne pravne saradnje u krivičnim i građanskim stvarima.