Printer Friendly Version Karavan Go Belgrade posetio Ljubljanu @ 27 September 2016 10:27 AM

Promotivna kampanja – karavan „Go Belgrade“, Turističke organizacije Beograda, koja podrazumeva promociju turističke ponude Beograda u 13 gradova, predstavljena je u Ljubljani 23. i 24. septembra 2016. godine.

Predstavljanje turističkih potencijala Beograda u Ljubljani obuhvatalo je konferenciju za medije – koja je priređena u Gradskoj kući Ljubljane, večeru - na kojoj su predstavljene kulinarska i umetnička ponuda Skadarlije i veliku prezentaciju sveobuhvatne turističke ponude Beograda na otvorenom – u centru Ljubljane, u pešačkoj zoni na Tromostovlju.

Na konferenciji za medije u Gradskoj kući, kojoj je pored predstavnika slovenačkih medija prisustvovao i određeni broj predstavnika turističke privrede Slovenije, govorili su amb. A. Radovanović, predsednik UO TOB Magdalena Đošović, menadžer „Air Serbia“ za Sloveniju, BiH i Hrvatsku Damir Riga i direktor marketinga Zavoda za turizam Ljubljane Verica Leskovar. Konferenciju za medije je kraćim obraćanjem otvorio gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, poželevši gostima iz Beograda dobrodošlicu i ukazavši na izuzetno bliske i prijateljske odnose dva grada.

Program TOB na otvorenom – 24.septembra, upotpunili su nastupi ansambla „Talija“ i Skadarlijskog orkestra, dok su sa štandova TOB deljeni informativni materijali sa ponudom Beograda za predstojeću turističku sezonu. Brojni posetioci su na promotivnim štandovima bili u prilici i da degustiraju rakije i vina srpskih proizvođača, koji su u okviru karavana „Go Belgrade“ posetili Ljubljanu.