Printer Friendly Version Učešće gradonačelnika Beograda Siniše Malog na manifestaciji „Ljubljana-zelena prestonica Evrope 2016“ @ 11 March 2016 08:35 AM

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Irena Vujović boravili su u Ljubljani, 10. marta 2016. godine, radi učešća na manifestaciji „Ljubljana-zelena prestonica Evrope 2016“.

Gradonačelnik Beograda učestvovao je na moderiranoj debati „Gradovi budućnosti – kako biti deo rešenja, a ne problema“, koja je organizovana u okviru pomenute manifestacije.

U debati su, pored gradonačelnika Beograda, učestvovali i gradonačelnici Budimpešte, Istanbula, Sofije i Ljubljane – razmenivši poglede u vezi sa održivim rešenjima za budućnost, čija se primena planira u navedenim gradovima. Akcenat je prvenstveno stavljen na zaštitu životne sredine, javne zelene površine i njihovo održavanje, kao i poboljšanje kvaliteta života građana. Prisutne je pozdravila evropski komesar za saobraćaj Violeta Bulc.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali informisao je o projektima koji se u Beogradu planiraju sa ciljem modernizacije grada i poboljšanja kvaliteta života građana, posebno predstavivši projekat „Beograd na vodi“.