Printer Friendly Version PROJEKAT POLITIKIN DODATAK „SRBI U SVETU“ – POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU @ 12 March 2015 03:09 PM

Obaveštavamo pripadnike srpske nacionalne zajednice u Sloveniji da je srpski list „Politika“ pokrenuo inicijativu za izdavanje posebnog mesečnog dodatka (u štampanom obliku i PDF-formatu) pod nazivom „Srbi u svetu“.

Cilj ovog projekta je čvršće povezivanje naših državljana u svetu sa maticom, promovisanje srpskog jezika, kulture i tradicije. Takođe, ideja je i informisanje javnosti u Srbiji o aktivnostima naših državljana u svetu i predstavljanje njihovih uspeha u oblasti nauke, kulture, umetnosti, preduzetništva, sporta i dr.

Zainteresovani pripadnici dijaspore i Srba u regionu bi prema koncepciji izdavanja dodatka mogli predlagati teme i slati tekstove o najznačajnijim događajima, vezanim za našu nacionalnu zajednicu. Reč je o pilot projektu za 2015. godinu, a ukoliko bi za dodatak bilo pokazano posebno interesovanje mogla bi se i povećati periodika objavljivanja.

Pozivamo pripadnike srpske nacionalne zajednice u Sloveniji da o svojoj zainteresovanosti za učešće u ovom projektu  obaveste Ambasadu elektronskim putem.