Printer Friendly Version Obeležavanje stogodišnjice smrti kompozitora Davorina Jenka @ 25 November 2014 11:40 AM

Povodom stogodišnjice smrti kompozitora Davorina Jenka, 24. novembra 2014. godine, u Ljubljani je priređen prigodan kulturni program u saradnji srpskih i slovenačkih institucija i umetnika.

Naime, u Arhivu Republike Slovenije otvorena je izložba posvećena slavnom kompozitoru, nastala u saradnji Arhiva Republike Srbije i Arhiva Republike Slovenije. Izložbu su otvorili ambasador Republike Srbije u Republici Sloveniji, Aleksandar Radovanović i direktor Arhiva Republike Slovenije, Bojan Cvelfar.

     

Takođe, 25. novembra 2014. godine, u organizaciji dva arhiva u Ljubljani je upriličen stručni simpozijum posvećen liku i delu Davorina Jenka.

Manifestaciju povodom obeležavanja sto godina od smrti kompozitora uveličalo je i Kamerno muzičko društvo iz Novog Sada koje je, takođe 24. novembra 2014. godine, na Križankama u Ljubljani, održalo fantastičan koncert, izvodeći dela Davorina Jenka.

Članovi Kamernog muzičkog društva iz Novog Sada, tokom svog boravka u Ljubljani, posetili su i Ambasadu Republike Srbije gde ih je ugostio ambasador Aleksandar Radovanović.