Printer Friendly Version Susret generalnih sekretara Ministarstava spoljnih poslova Republike Srbije i Republike Slovenije @ 22 November 2014 09:24 AM

U Ljubljani, 21. novembra 2014. godine, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Veljko Odalović susreo se sa v.d. generalnog sekretara Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije, Stanislavom Vidovičem.

Dva generalna sekretara su razgovarala o primeni Aneksa B Sporazuma o pitanjima sukcesije, koji se odnosi na raspodelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ. Sagovornici su se saglasili da je neophodno što pre održati sastanak Mešovitog komiteta za raspodelu diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ, kojom prilikom bi se utvrdili datumi primopredaje objekata raspodeljenih na predhodnom sastanku tog Komiteta 2012. godine. Takođe, predmet predstojećeg sastanka bio bi razgovor o mogućim zajedničkim prodajama određenih objekata, kao i razgovor o raspodeli preostalih objekata koji su obuhvaćeni Aneksom B Sporazuma o pitanjima sukcesije.