Printer Friendly Version Susret visokih predstavnika Republike Srbije i Republike Slovenije za pitanja sukcesije bivše SFRJ, u Ljubljani @ 13 November 2014 03:21 PM

U Ljubljani su se, 11. novembra 2014. godine, sastali visoki predstavnik Republike Srbije za pitanja sukcesije, prof. dr Rodoljub Etinski i visoka predstavnica Republike Slovenije za pitanja sukcesije dr Ana Polak Petrič, kojom prilikom su razgovarali o aktuelnim pitanjima u vezi sa sprovođenjem Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Visoki predstavnici su razgovarali o mogućnostima za dalju primenu Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ, izrazivši zajedničku želju da što pre dođe do sastanka Stalnog mešovitog komiteta za sprovođenje Sporazuma.

Visoki predstavnik Republike Srbije za pitanja sukcesije, prof. dr Rodoljub Etinski imao je i kurtoazni susret  sa ministrom inostranih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavecom, kojom prilikom je potvrđena posvećenost Srbije i Slovenije ostvarivanju napretka i nastavku sprovođenja Sporazuma o pitanjima sukcesije.