Printer Friendly Version Nastavak saradnje Republike Srbije i Republike Slovenije na području reformi u borbi protiv organizovanog kriminala @ 19 September 2014 11:35 AM

U cilju nastavka dosadašnje uspešne saradnje, rukovodstvo slovenačke Uprave  kriminalističke policije boraviće u poseti Srbiji od 23-26. septembra 2014. godine. Tom prilikom će, uz pomoć eksperata za strateški menadžment, biti nastavljena razmena iskustava na području reformi u borbi protiv organizovanog kriminala. Slovenačke kolege će nadležnima u Upravi kriminalističke policije Republike Srbije preneti svoja iskustva u vezi sa reformama koje je u policiji neophodno sprovesti na putu ka Evropskoj uniji.

Projekat saradnje kriminalističkih policija dve zemlje deo je aktivnosti slovenačkog Centra za evropske perspektive i finansira se od strane Ministarstva inostranih poslova Republike Slovenije i sredstava namenjenih međunarodnoj razvojnoj saradnji.

Navedeni projekat, Centar za evropske perspektive sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Policijom Republike Slovenije, uz podršku Ambasade Republike Srbije u Ljubljani.