Printer Friendly Version Састанак генералних секретара МСП Р Србије и МИП Р Словеније @ 12 April 2014 08:20 AM

У петак, 11. aприлa o.г,  у Љубљани одржан je састанак генералног секретара Министарства спољних послова Републике Србије Марка Благојевића и генералног секретара Министарства за иностране послове Републике Словеније Томажа Кунстеља на тему спровођења Анекса Б Споразума о питањима сукцесије, који се односи на питања расподеле дипломатске и конзуларне имовине бивше СФРЈ у иностранству.

Двојица генералних секретара су позитивно оценили досадашњу сарадњу у овој области, те се сложили да је такав тренд потребно наставити и у наредном периоду.

У делегацији генералног секретара МСП РС били су и амбасадор Александар Радовановић, шеф Кабинета министра спољних послова Владимир Марић, директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије Јован Воркапић, помоћник генералног секретара МСП РС Милица Босанац и први саветник у Амбасади РС у Љубљани Раде Стефановић.

Словеначку делегацију, поред генералног секретара Кунстеља, чинили су и заменик генералног секретара Леон Марц, високи представник Републике Словеније за питања сукцесије Ана Полак Петрич и заменик генералног секретара Владе Р. Словеније Миранда Гроф Ферјанчич.