Printer Friendly Version Učešće Turističke organizacije Beograda na Kongresnoj berzi CONVENTA u Ljubljani @ 22 January 2014 03:29 PM

Povodom učešća Turističke organizacije Beograda na  Kongresnoj berzi CONVENTA 2014 i predstojećeg sajma turizma Alpe Adria, u sredu 22. januara o.g, u prostorijama ambasade R. Srbije u Ljubljani, održana je konferencija za medije.

Konferenciji su prisustvovali više od 20 predstavnika medija iz oblasti turizma iz Slovenije. Prisutnima se obratio ambasador Aleksandar Radovanović koji je naveo da su odnosi između dve zemlje veoma dobri što se odražava i na oblast turizma. Posebno je napomenuo značaj što je aviokompanija "Er Srbija" obnovila letove između Beograda i Ljubljane i saradnju institucija od nacionalnog značaja u kulturi, kako između R. Srbije i R. Slovenije, tako između samih gradova Beograda i Ljubljane. Dodao je da Srbija i Slovenija imaju veoma značajan položaj u regionu i puno potencijala na različitim poljima međusobne saradnje. Istakao je i mogućnosti za saradnju u oblasti turizma (zajdničke promotivne aktivnosti na stranim tržištima, saradnja u okviru projekta EU "Dunavska strategija", kao i saradnju između Ljubljane i arheološkog nalazišta Viminacijum u blizini Požarevca, a u okviru projekta "Emona 2000").

Pored ambasadora prisutnima se obratio i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović koji je naveo da Turistička organizacija Beograda 22. i 23. januara o.g, učestvuje na Sajmu CONVENTA 2014 Jugoistočne Evrope na kojoj zainteresovanim kupcima predstavlja  kongresnu infrastrukturu Beograda i mogućnosti za organizovanje konferencija, kogresa i drugih poslovnih skupova, kao i da će od 29. januara do 1 februara o.g, nastupati na predstojećem sajmu Alpe Adria. Istakao da je slovenačko tržište najznačajnije tržište u regionu za TOB i to pokrepio činjenicom da su turisti iz Slovenije od inostranih gostiju na prvom mestu po poseti Beogradu. Predstavio je i bogatu  turističku ponudu  Beograda, planove i projekte za nastupajuću  turističku sezonu  i mogućnosti za "city break" u Beogradu. Pored aktuelnih turističkih atrakcija Beograda, novih hotela i programa razgledanja grada, predstavio i kalendar događaja za 2014. godinu.