Printer Friendly Version Poseta opštini Velenje @ 21 November 2013 03:04 PM

U utorak, 19. novembra o.g, ambasador Aleksandar Radovanović je posetio opštinu Velenje. Tokom posete ambasador  je primljen od strane gradonačelnika Velenja Bojana Kontiča, posetio je Osnovnu školu "Gustav Šilih", Srpsko kuilturno društvo "Dr Mladen Stojanović" i  kompaniju "Gorenje". 

Ambasador A. Radovanović se zahvalio gradonačelniku na prijemu i istakao da je saradnja između R. Srbije i R. Slovenije veoma dobra, a posebno između pojedinih opština. Kao dobar primer je naveo saradnju opština Velenje i Valjeva. Posetio Osnovnu školu "Gustav Šilih" iz Velenja u kojoj se održava nastava srpskog jezika, kao izbornog predmeta u 7, 8 i 9 razredu osnovne škole i razgovarao sa predstavnicima Srpskog kulturnog društva. 

Takođe je  posetio i kompaniju "Gorenje", i sastao se sa direktorom uprave, Franjom Bobincem. U razgovoru F. Bobinac je izneo značaj investiranja kompanije "Gorenje" ne samo u Srbiji već i drugim zemljama. Ambasador A. Radovanović se zahvalio na prijemu, a posebno na investicionim ulaganjma pomenute kompanije u Srbiju.