Printer Friendly Version Međunarodni dobrotvorni Bazar 2013 @ 21 November 2013 02:07 PM

U subotu, 30. novembra o.g, u Gospodarskom rastavišću u Hali A održan 20. Međunarodni humanitarni diplomatski bazar u organizaciji Međunarodne asocijacije žena Slovenije "SILA". Ambasada R. Srbije u Ljubljani pripremila je nacionalni štand Republike Srbije, na kojem su izloženi proizvodi proizvedeni u našoj zemlji. Pored naše ambasade na bazaru su učestvovali i predstavnici 35 DKP ostalih zemalja u R. Sloveniji.

Na osnovu sredstava prikupljenih na ovom bazaru, ove godine "SILA" će podržati 7 različitih humanitarnih projekata, odnosno porodice sa decom koja boluju od dugotrajnih bolesti, ustanove za zbrinjavanje mentalno i fizički obolelih odraslih osoba i dece, maloletnike bez pratnje, samohrane majke, žrtve nasilja u porodici, beskućnike  (Klinika za ljude bez osiguranja, Pedijatrijska klinika, Medicinski centar sa mentalnim poremećajem, Institut za autizam i slične poremećaje, Starački dom Domžale, Srednja škola u Kamniku i OŠ "Božidar Jakac" u Ljubljani).

Ambasadu R. Srbije u ovoj humanitarnoj akciji, donacijom proizvoda, podržale sledeće kompanije: "Mačkov podrum" Irig, "Spekter" Ljubljana , "Nektar" Bačka Palanka i "Svisslion" Gornji Milanovac.