Printer Friendly Version Promocija knjige Bojana Bosiljčića "Đavolji kolosek" (Vražje tirnice) @ 14 November 2013 10:18 AM

U sredu, 20. novembra o.g, u 19, časova u prostorijama Javnog sklada R. Slovenije u Ljubljani,  promovisana je knjiga "Đavolji kolosek" (Vražje tirnice) autora Bojana Bosiljčića. Roman je izašao u izdanju pomenutog Javnog sklada, a prevela na slovenački jezik prevodilac Milena Đokić. Na pomenutoj promociji voditelj programa je bila glumica Aleksandra Balzamović. Pored brojnih ljubitelja knjige, prisustvovali su kao gosti direktor Foruma slovenskih kultura Andreja Rihter, ambasador Republike Srbije Aleksandar Radovanović, predstavnik izdavača Javnog fonda Urška Bittner Pipan, kao i prevodioc Milena Đokić.

Knjiga, koja "miriše na suze",krv i bol", kako je rekao autor na promociji koju je vodila Aleksandra Balzamović je "bolna priča o vremenu kada se politički lomila Jugoslavija" a što je i napisala u recesiji "Đavoljeg koloseka" Andreja Rihter. Ambasador Aleksandar Radovanović je naglasio dobru saradnju R. Srbije i R. Slovenije u kulturnim delatnostima. Ambasador Aleksandar Radovanović i Andreja Rihter su između ostalog govorili o ulozi kulture kao mosta prijateljstva među ljudima i narodima.