Printer Friendly Version Slovenačka podrška srpskim opštinama kod investicionih projekata @ 19 September 2013 02:26 PM

U Vrnjačkoj Banji od 23. do 27 septembra o.g, na inicijativu Ambasade Republike Srbije u Ljubljani, održaće se obuka za predstavnike srpskih opština u oblasti upravljanja investicionim projektima koji su finansirani sredstvima EU, kao i svečano otvaranje projekta.

Naime, Centar za evropsku prespektivu CEP u okviru projekta pod nazivom "Podrška srpskim opštinama i gradovima na području saradnje u međunarodnim EU projektima" kao i saradnje sa Stalnom konferencijom gradova i opština R. Srbije uz podršku Slovenačkog poslovnog kluba u Srbiji i Ambasade R. Slovenije u Beogradu u ponedeljak 23.o.m, u Vrnjačkoj Banji, održaće se svečano otvaranje projekta. Na otvaranju projekta sa kojom obe zemlje žele naglasiti značaj projekta za bilateralnu saradnju, pozvani su gradonačelnici uključenih opština, predstavnici slovenačkih firmi u Srbiji i ostali članovi Slovenačkog poslovniog kluba, a i predviđeno je i obraćanje slovenačkog ambasadora u Srbiji Franca Buta, kao i visokih predstavnika Srbije.

Pomenuti projekat ima za cilj da unapredi kapacitete srpskih gradova i opština na području međunarodnih EU projekta, odnosno da podigne kapacitete u lokalnim samoupravama za upravljanje takvih projekta i konkurisanje za sredstva iz različitih fondova. Obuka će biti dizajnirana na prenosu slovenačkih iskustava tokom različitih programskih razdoblja kod razvijenih ključnih kompetencija na tom području. Pomenuti projekat je usmeren za potrebe srpskih opština kod upravljanja investicionih projekata pošto je osiguran rad na primerima, prenos dobrih praksi i studija "učenje kroz vreme".