Printer Friendly Version Koncert " NO BORDERS ORCHESTRA" na 61. Ljubljana festivalu @ 9 August 2013 10:03 AM

U sredu, 21.08.2013.godine održaće se koncert ''NO BORDERS ORCHESTRA''  na  61. LJUBLJANA FESTIVALU, sa početkom u 20.00 u Slovenskoj Filharmoniji. Na programu će biti izvedene numere Sergeja Prokofjeva, Joaqina Rodriga, Richarda Wagnera kao i Zoltana Kadalya.



NO BORDERS ORCHESTRA je orkestar sačinjen od izvođača sa prostora Ex-Jugoslavije koji ima dugoročnu misiju. Svake godine orkestar izvodi nekoliko novih programa na festivalima u regionu bivše Jugoslavije, kao i u drugim kulturnim prestonicama Evrope. NBO je zasnovan na ne-isključivanju bilo kog aspekta: kultura, nacionalnost, vera ili privatni život. Ovaj orkestar predstavlja simbol pomoći u prevazilaženju nasilne istorije, i pokušava da pruži primer kako ljudi mogu da žive i da rade.
 

Kao solista na koncertu nastupiće svetski priznat gitarista Miloš Karadaglić. Miloš Karadaglić rođen je 1983. godine, gitaru je počeo da svira sa 8 godina. U vreme kada je bio tinejdžer, rat na Balkanu je besneo i, iako je Crna Gora bila pošteđena od direktnog sukoba, građani su izolovani od ostatka Evrope. Uprkos svim preprekama sa 17 godina uspešno je konkurisao za stipendiju na Kraljevskoj muzičkoj akademiji i preselio se u London, gde je nastavio da živi i gde je njegova karijera počela uspešno da se razvija. Dobitnik je nekoliko prestižnih nagrada, između ostalog i nagrade ''Gramofon'' za mladog umetnika godine, do sada je izdao 3 albuma.
Sve dodatne informacije možete dobiti na: www.ljubljanafestival.si