Printer Friendly Version Predsednik R. Srbije Tomislav Nikolić u poseti Sloveniji @ 26 July 2013 01:25 PM

U četvrtak, 25.jula o.g, u Brdu kod Kranja održan neformalni sastanak lidera regiona i Evropske unije, u okviru "Brdo procesa". Pored domaćina predsednika R. Slovenije Boruta Pahora i predsednika Ive Josipovića, učestvovali su predsednik R. Srbije Tomislav Nikolić, predsednik  R. Makedonije Đorđe Ivanov, predsednik  R. Albanije Bujar Nišani, predsedavajući  Predsedništva BiH Željko Komšić, predsednik Crne Gore Filip Vujanović i predsednik "Kosova" Atfete Jahjaga, kao i predsednik Francuske F. Oland.

Na sastanku su usvojeni zajednički zaključci u kojima se navodi i da je današnji sastanak usmeren ka tome da se istakne spremnost na političku odgovornost u regionu kaja će vratiti evropsku perspektivu na najviši politički nivo. Učesnici su se dogovorili da će se sledeći neformalni sastanak održatu u Hrvatskoj, a kao gost biće predsednik Evropskog parlamenta.

Delegaciju Republike Srbije je predvodio predsednik Tomislav Nikolić, koji je na marginama skupa razgovarao sa predsednikom Francuske F. Olandom i predsednikom Hrvatske Ivom Josipivićem.