Printer Friendly Version Poseta kompaniji "MURA" i opštini Murska Sobota, 28. novembar 2012. @ 18 March 2013 01:13 PM

Ambasador Aleksandar Radovanović sa ekonomskim savetnikom Aleksandrom Nikolićem posetio opštinu Murska Sobota, gde održao sastanak sa predsednikom opštine Antonom Štihecom i posetio sedište kompanije "AHA MURA".

Predsednik opštine A. Štihec istakao da Murska Sobota ima odličnu saradnju sa zbratimljenom srpskom opštinom Paraćin, koja se ogleda u pružanju tehničke pomoći i u izradi projekata koji se finansiraju iz predpristupnih evropskih fondova. Ambasador A. Radovanović ocenio da najveći potencijal za dalje unapređenje saradnje između R. Srbije i R. Slovenije postoji baš na nivou opština. Naveo da Ambasada R. Srbije u Ljubljani podržava inicijativu da stručnjaci iz srpskih gradova i opština dolaze na obuku u slovenačke opštine, gde bi razmenili iskustva sa slovenačkim kolegama u oblasti izrade i upravljanja evropskim projektima. Župan A. Štihec pozdravio ove inicijative i predložio da predstavnici iz 2-3 srpske opštine dođu na obuku u Mursku Sobotu.
 
U okviru posete Murskoj Soboti ambasador A. Radovanović sa ekonomskim savetnikom A. Nikolićem posetio sedište kompanije "AHA MURA", koja pre dva meseca investirala u Srbiju, akvizicijom preduzeća „Prvi maj“ iz Pirota. Tokom posete ambasador sa ekonomskim savetnikom obišao proizvodni pogon kompanije, u kojem radi 1.500 zaposlenih. Posle obilaska fabrike održan sastanak sa Mojcom Lukančič i Najdželom Bakstonom, vlasnicima investicionog fonda „AHA Grupa“, koji 2009. preuzeo upravljanje fabrikom „MURA“. Tokom sastanka razgovarano o procesu realizacije investicionog projekta u Pirotu, budućnosti poslovanja fabrike „Prvi maj“, kao i o budućim aktivnostima "AHA Grupe" u Srbiji.