Printer Friendly Version Otvaranje razvojnog centra kompanije „ComTrade“ u Ljubljani @ 18 March 2013 12:49 PM

U Ljubljani je u utorak, 18. septembra o.g., održano otvaranje novog razvojnog centra grupacije „ComTrade“. Nove prostorije u poslovnom centru „Feniks“ svečano je otvorio predsednik i vlasnik kompanije Veselin Jevrosimović. Otvaranju je prisustvovao ambasador Aleksandar Radovanović sa ekonomskim savetnikom Aleksandrom Nikolićem, kao i drugi predstavnici privrede i diplomatskog kora u Sloveniji.


Jevrosimović naglasio da investicija u Sloveniji igra veoma važnu ulogu u realizaciji strategije razvoja čitave kompanije u oblasti izrade softverskih rešenja visokog kvaliteta. Slovenačko odeljenje je najveći izvoznik softvera u grupaciji i to u vrednosti od preko 500 miliona dolara za 4 godine.


ComTrade grupacija je pre četiri godine kupila slovenački „Hermes SoftLab“ u čiji razvoj je do danas uloženo preko 40 miliona evra. Kompanija u Sloveniji zapošljava 600 radnika, mahom programera, raspoređenih u 3 centra u Ljubljani, Mariboru i Novoj Gorici. Novi razvojni centar u Ljubljani zauzima prostor od 6.000 m2, i u njemu će se izrađivati najnovija softverska rešenja za različite vrste korisnika:  javna administracija, pravosuđe, zdravstvo, avio i autoindustrija, bankarstvo, telekomunikacije, logistika, skladištenje, IT sektor, itd.