Printer Friendly Version Poseta Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju MOS, 14. septembar 2012. @ 18 March 2013 12:44 PM

Ambasador A. Radovanović sa ekonomskim savetnikom A. Nikolićem posetio 45. Međunarodni sajam preduzetništva u Celju, gde je učetvovao na nekoliko upriličenih događaja. Ambasador se obratio učesnicima Susreta regionalnih privrednih komora Srbije i Slovenije. Zahvalio se organizatorima na ovom značajnom događaju i izrazio nadu da će ovakva okupljanja postati tradicionalna, te da će rezultovati postizanjem konkretnih dogovora i definisanjem zajedničkih strategija. Ocenio da je za ukupne odnose, od izuzetnog značaja saradnja na lokalnom nivou, naročito u domenu korišćenja sredstava evropskih fondova. Pozvao prisutne da se obrate ambasadi i ekonomskom savetniku za pomoć i podršku u pronalaženju partnera.

Ministarstvo spoljnih poslova R. Slovenije je istog dana organizovalo okrugli sto, pod nazivom „Dan ekonomske diplomatije“. Ministar spoljnih poslova Karl Erjavec pripadnicima slovenačke privrede i diplomatskog kora predstavio sistem ekonomske diplomatije R. Slovenije, koja kao poseban sektor funkcioniše u okviru MSP. Ambasador A. Radovanović informisao ministra Erjaveca o brojnim privrednim skupovima koji se u ovom periodu dešavaju na relaciji Srbija-Slovenija. Ocenio da takvi skupovi u velikoj meri doprinose razvoju ukupnih privrednih odnosa cele regije. U okviru programa „Dan ekonomske diplomatije“ organizovan susret ekonomskog savetnika A. Nikolića sa nekoliko slovenačkih kompanija, kojom prilikom razgovarano o mogućnostima za saradnju sa poslovnim partnerima iz Srbije i za investoranje u opštine u Srbiji.

Ministar spoljnih poslova K. Erjavec posetio štand R. Srbije – AP Vojvodine, kojom prilikom je održana konferencija za medije, kojoj je prisustvovao i ambasador A. Radovanović. Na štandu je svoje proizvode i usluge izložilo 34 kompanija različitih delatnosti: poljoprivrede, prehrambene proizvodnje, poljoprivredne mehanizacije, industrije građevinskih materijala, nameštaja, proizvodnje podnih obloga i tepiha i drugi, kao i „Turistička organizacija Vojvodine“.